Groei

Stop Snoozing Start Living

Do you only wake up in the morning?
You can also wake up in the rest of your live!!

Moed tonen dat vraag ik van je. 
Ik daag je uit, ik confronteer je! 
Je zult zeggen dat je je niet bewust was wanneer ik je spiegel en dat is nodig wil je de confrontatie met jezelf en jouw leven aangaan. 
Wat wil je echt? Ik vraag het je bij deze.
Wil je verandering? Dan mag je wakker worden! 
Zoals Gandalf uit Lord of of the Rings al zei: “Het enige wat je hoeft te doen is beslissen wat je doet met de tijd die je is gegeven.”
Ik daag je uit om te gaan voelen, to Stop Snoozing and Start Living!

Het volgende stuk uit het boek – the subtle art of not giving a fuck- geeft een kijk op ‘de dood’ en hoe we dit kunnen zien:
All endings are a death. Whether it’s a relationshop, a job, a habit that kept us safe, or the death of someone close to us.
They all put us face to face with the impermanence of life. 
Death scares us and because it scares us, we avoid thinking about it, talking about it, sometimes even acknowledging it, even when it’s happening to someone close to us.
Yet in a bizarre, backwards way, death is the light by which the shadow of all of life’s meaning is measured.
Without death, everything would feel inconsequential, all experience arbitrary all metrics and values suddenly zero.

Angst en door het voelen van deze emotie, willen vermijden, doen alsof het er niet is, de confrontatie uit de weg gaan. 
Of het nu angst is voor de dood zoals in dit voorbeeld; angst om te voelen in het algemeen; angst om keuzes te maken die je vanuit je hart voelt; of angst om jezelf te zijn en om jezelf te laten horen en zien.

Angst, het zorgt voor bevriezing, een soort verlamming en is vaak een belangrijke schakel in waarom patronen niet doorbroken kunnen worden.
De vier die ik hier boven beschrijf zie ik het meeste om mij heen, zowel privé als professioneel.
Het vooroordeel van buitenaf is dat je vaak ergens last van moet hebben, voordat je voor verandering kunt zorgen met betrekking tot jezelf en je leven. 

Wat als ik je vertel dát je jezelf daar enorm mee te kort doet en ook een dom excuus is wat jij zelf waarschijnlijk wel weet als je eerlijk durft te zijn naar jezelf.
Iedereen, dus ook jij en ik, ervaren angst waardoor je -vaak onbewust- zaken uitstelt; niet gaat voor wat je wilt; niet echt voor jezelf durft te gaan staan…
Sluimeren, in snooze-stand staan, doordat je blijft hangen in je eigen patroon, rond blijven gaan in die eeuwige cirkel. 

Om me heen zie ik veel mensen die niet wakker zijn, misschien zelfs ‘dood’ terwijl ze nog leven, hoe heftig dit misschien ook leest…
Wil je en VOEL je dat het tijd is om een stap te zetten?
Ik daag je uit, toon MOED en meld je aan.
Stop snoozing, Start LIVING!