IMG_3884LR
Teamwork makes
The
Dream work

Bedrijven

De kracht ligt in het doen en ervaren!

Geregeld hoor ik: “dat weet ik allemaal”… toch zorgt dit vaak niet voor de gewenste verandering.
Beleven door in de actie te stappen en daardoor inzicht te krijgen vanuit een ervaring is vele malen krachtiger en effectiever. 
Hierdoor voel je direct wat aandacht mag krijgen en zul je gemotiveerd voelen om opnieuw in de actie te stappen met een ander resultaat tot gevolg!

Praktijk Rachelle Janssen werkt met verschillende instanties samen. 
De workshops en trainingen worden op maat gemaakt o.a. voor:

 • Professionals
 • Bedrijven
 • Zorginstellingen

Bedrijven workshop:
To feel or not to feel? That’s the question!

Burn-out / bore-out…
In deze tijd en samenleving ‘moeten’ we vaak veel van onszelf.
Agenda’s zijn vaak overvol gepland. Wanneer hebben we dan nog tijd voor onszelf?
Vaak zitten we ook niet op de juiste plek op het werk en zou je in een andere functie veel beter tot je recht komen!
Voelen en bewust stilstaan bij onszelf is iets wat we weinig doen en soms zelfs verleerd zijn.
Stilstaan bij onder andere je lichaamssignalen, sensaties, gevoelens en emoties, 
Vergroten van bewustzijn zodat je o.a. je grenzen op tijd kunt herkennen en kunt aangeven en kunt voelen waar je echt gelukkig van wordt!

Waarom is het zo belangrijk?

Niet meer laten overspoelen door gedachten; niet meer blijven hangen in piekeren en doemdenken; je emoties niet meer ervaren als een vijand; niet meer alsmaar doorgaan en opgaan in de enorme drukte; je niet meer ongelukkig voelen op het werk…

JUIST:

 • In het hier en nu kunnen zijn
 • Kunnen ontspannen
 • Weten hoe om te gaan met stress
 • Voelen waar je grenzen, behoeften, wensen en dromen liggen

Wanneer je voelt wat je lichaam met je communiceert, kun je er ook eerder naar handelen.
Wanneer je investeert in jezelf, je lichaam en je gevoelens, kom je lekkerder in je vel te zitten wat op meerdere fronten van je leven voelbaar zal zijn!
Een winst voor zowel werkgever als werknemer!

Resultaten

De workshop to feel or not to feel is een geweldige ervaring wanneer het gaat over in hoe jij communiceert met je eigen lichaam. Je leert te luisteren naar de behoeften van je lichaam, en je zult daardoor mogen ervaren dat je lichaam zorgt voor een gevoel van balans wat nodig is om je gezond en gelukkig te voelen. 

Inhoud

Tijdens deze workshop gaan we in beweging om te zien waar je grenzen, behoeften en wensen en dromen liggen en waar je in je kracht staat en waar niet.
Door de verschillende oefeningen word je je bewust van hoe je denkt, wat je voelt en hoe je handelt en wat dit voor gevolgen heeft, zowel positief als negatief. 

 • Theorie: Inzicht in zintuigen; lichaamssignalen en gevoelens/emoties
 • Tips & Tools: hoe goed leren voelen, zorgt voor: je goed kunnen voelen
 • Oefenen: Écht leren voelen en contact maken met jezelf en je lichaam
 • Zelfreflectie

Bedrijven workshop:
Communication

O.a. geschikt voor werkgevers en werknemers die willen investeren in communicatie op de werkvloer.
Helder communiceren is iets wat vaak niet vanzelf gaat.
We luisteren vanuit ons eigen referentiekader; luisteren vaak niet echt om te luisteren en meer om te reageren; hebben snel een oordeel klaar en durven vaak niet ons daadwerkelijke gevoel te communiceren. 
We missen de aansluiting en verbinding met onze (gespreks-)partner, collega’s, klanten, noem maar op. 
Leren communiceren op een manier die leidt tot verbinding en betrokkenheid met jezelf en anderen. Dat heeft alles te maken met inlevingsvermogen; écht kunnen luisteren; je kwetsbaar op durven stellen en de verbinding aangaan. 

Waarom is het zo belangrijk?

Pas wanneer we elkaar echt verstaan, is communicatie optimaal en communiceren we vanuit verbinding. 
Vaak wisselen mensen woorden uit met elkaar, maar blijft het begrijpen van elkaar uit. 
Verbinding is een belangrijk element wanneer het gaat over communiceren. 
Wanneer je niet in verbinding bent met jezelf, zal je communicatie altijd reactief zijn. Verbinding met de ander is hierdoor niet mogelijk, waardoor we elkaar niet echt verstaan en de communicatie vaak niet effectief is en zelfs tot miscommunicatie kan leiden. 

Resultaten

De workshop communication is een geweldige spiegel in hoe er gecommuniceerd wordt tussen zender en ontvanger. 

 • Zelfreflectie: tijdens de ervaringsgerichte oefeningen word je gespiegeld en je bewust van je  eigen communicatievaardigheden en leerdoelen.
 • Je leert de tools in te zetten welke helpen bij het optimaliseren van communicatie.
 • Verbinding met jezelf en verbinding met de ander
 • Team connection!

Inhoud

Tijdens deze workshop gaan we in beweging om te zien waar de communicatie de ander voorbijgaat en wat er nodig is om op een directe, duidelijke, open, kwetsbare en krachtige manier te communiceren.
Tijdens de verschillende oefeningen word je je bewust van hoe jij communiceert en wat er aandacht vraagt.

 • Theorie: Inzicht in verschillende talen bij communiceren
 • Tips & Tools: helder en verbindend communiceren
 • Oefenen: Écht leren luisteren
 • Zelfreflectie

Prijzen

Je boekt een workshop al voor €995!
De uiteindelijke investering is afhankelijk van de groepsgrootte en duur van de workshop.
Naar behoefte kom ik langs om te observeren en wensen en doelen in kaart te brengen.
Vervolgens wordt de workshop op maat gemaakt en meegedacht over de mogelijkheden binnen jullie budget.
Als uitbreiding op de workshop, kunnen observatiegegevens – zowel in de groep als individueel besproken worden – voor verdere verdieping m.b.t. het thema van de workshop.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel niet en neem contact op via +31 6 18678586 voor vrijblijvend advies of vul het contactformulier in en ontvang een overzicht van de investering op basis van jullie wensen.

Ralph

Onze afdeling bestaat uit meerdere teams, is multidisciplinair en internationaal opererend.
Tussen de teams zijn er verschillende doelstellingen en verwachtingen waardoor het vinden van een gemeenschappelijke taal, normen en waarden vaak een uitdaging is.
We hebben Rachelle gevraagd om een communicatie training te verzorgen, met als doel begrip en een betere samenwerking te realiseren.

Ik was blij verrast met de aanpak en werkwijze van Rachelle. Doordat zij eerst een individueel gesprek aanging met alle teamleden zette zij eenieder aan om na te denken over de eigen bijdrage aan het functioneren van het team. Vervolgens zijn wij door middel van individuele coaching en een groepssessie gaan werken aan onze communicatie en samenwerking. In de groepssessie zijn door diverse spelvormen en bewegingsvormen situaties nagebootst waarin communicatie essentieel is. Hierbij werd op een plezierige manier duidelijk wat de impact is van niet uitgesproken verwachtingen, normen en waarden.

We hebben veel over onszelf en elkaar geleerd met als resultaat een hechter team. Wat ons betreft is deze training van Rachelle een echte aanrader.

– Bedrijven Workshop Communication, Ralph

William

Rachelle maakte op onze eerste ontmoeting een bijzondere indruk op mij, een soort van engel met prachtige toekomstplannen als zelfstandig ondernemer. Haar kwaliteiten liggen enorm in het op één lijn komen qua emoties en het zeer snel schakelen en doorvragen naar bepaalde gevoelens en lichaamshoudingen. Elke ontmoeting en gesprek geeft mij tips, tools en trucs om mijzelf steeds beter te leren kennen en beter en simpeler mijn echte IK te zijn, die ik al eigenlijk al heel erg was, dacht ik zelf. Ook tijdens en vooral na de workshop werd ik weer verrast door haar, met name door haar kwaliteit om “on group” serieus iedereen met een stukje huiswerk het spreekwoordelijke bos in te sturen. Ik zelf werd geconfronteerd met een soort van missie die ik mocht ontdekken waar ik later “als ik groot ben” heel graag mee aan de slag zou willen. THANKS!

– William

Floortje

De groepstrajecten van Rachelle zijn een verademing t.o.v. de traditionele communicatie cursussen. Door de spelvorm kunnen de deelnemers op praktische wijze ondervinden hoe belangrijk communicatie is en welke valkuilen er zijn. Rachelle is heel goed in het ondersteunen van de deelnemers om hun ware gevoel te uiten en is niet bang om door te vragen of te spiegelen. Mede door het gevoel van vertrouwen dat ze geeft, durft men zich open te stellen. De eerste workshop die echt resultaat heeft geleverd en waar we de deelnemers ook echt in de praktijk hebben zien groeien.

– Bedrijven Workshop Communication, Floortje

Djessy

Rachelle heeft de natuurlijke gave om te kunnen aanvoelen waar de gevoelige snaar ligt en hier zal ze niet omheen draaien. Op een prettige manier is ze dan ‘to the point’ wat helpt om inzichtelijk te krijgen wat belangrijk is voor jou.

– Vaktherapeut Djessy Huiszoon