Groei,  Verbinding

In this world that creates a lot of noise, I hope you can hear your own inner voice!

Scroll jij meer door het leven van anderen, dan dat je aanwezig bent in dat van jezelf?

Eerder deelde ik over je waarden voorop stellen en hier je doelen en acties uit voort laten komen.

Maar dan nog! Ervaar jij dat je snel bent afgeleid door alles om je heen; dat je veel meer tijd besteed aan wat niet het allerbelangrijkste voor je is en dat je stiekem veel te veel tijd spendeert aan het kijken naar de levens van anderen?

De sociale wereld online heeft invloed en blijft me verbazen.
Het is een wereld waarin:

 • het steeds normaler lijkt om jezelf te filmen tijdens je meest kwetsbare momenten (ik vraag me af hoe authentiek en respectvol het naar jezelf is het om opnames te maken van jezelf terwijl je enorm verdrietig en geraakt bent en dit vervolgens de delen met de ‘hele wereld’).
 • vakanties; date nights en andere leuke momenten gedeeld worden (wat je in mijn beleving alleen maar uit het moment haalt!)
 • geschreeuwd wordt om bevestigd te worden (het is mijn overtuiging dat we steeds massaler kampen met de overtuiging “ik ben niet goed genoeg” en posten om de likes en mooie woorden die we vervolgens ontvangen. Anders gezegd: wanneer jij diep van binnen blij bent met jezelf; trots bent op de stappen die je zet; blij bent met het leven dat je leeft, hoef je dat niet te delen met de hele wereld. Dan voel je deze drang van binnen niet en besef je dat het grote geluk zit dat je dit deelt met je ‘rijkdom’ om je heen.

  Note:
  Media, reclame, de maatschappij en vaak ook onze opvoeding doen ons geloven dat we tekortschieten. Niet genoeg zijn is big business. We trappen in de val o.a. door dingen te kopen die we niet nodig hebben. Het gaat eindeloos door en verdoofd ons in ons voelen. Meer lezen over dit thema zie deze blog


Goed, het komt zoals altijd genuanceerd.
Wat er voor mij vooral belangrijk is: my intention!

Want ook ik ken de momenten waarin ik me niet zeker voel en door sterke emoties geraakt wordt.
Wat ik dan absoluut niet nodig heb is een (online) quickfix)!


Voordat ik iets post, vraag ik mezelf af of dit in lijn is met mijn waarden én met welke intentie ik het post. Wanneer ik voel dat ik

 • authentiek, vanuit verbinding met mezelf en gerichte ‘movement’ deel
 • het de ander mogelijk inspireert
 • het mij joy brengt en van toegevoegde waarde is voor mijn bedrijf…
  dan is het een yess voor mij!

Mijn intentie checken is wat ik doe voor mezelf en voor de relatie met mijzelf.
Het draagt bij aan mijn zelfrespect, vergroot mijn eigenwaarde en het vertrouwen in mijzelf.
Want ook ik ken de momenten waarin ik me niet zeker voel en door sterke emoties geraakt wordt.
Wat ik dan absoluut niet nodig heb is een (online) quickfix)!

Alleen jij weet wat je intentie is wanneer je iets deelt en of het een quickfix is voor je innerlijke conflicten of dat het in lijn is met wie je diep van binnen bent en bijdraagt aan het leven dat jij wilt leven!

Hoe doe je dat dan, je eigen stem horen; je diepste verlangens volgen en je niet laten afleiden door de wereld om je heen?

Trouw zijn aan jezelf, jezelf zijn en jouw leven NU leven op jouw manier?!

Zoveel moois heb ik hierover te delen en deel ik binnen de workshop!
Voor nu hou ik het bij deze tip:
Schrijf over wat er écht belangrijk is voor jezelf in jouw leven!

De kaartjes in de afbeelding stonden centraal tijdens mijn oud-nieuw diner.
Questions & Answers = Self Discovery & Alignment!

Geef eens antwoord op deze vragen en kies je richting.
Keep it simple 😊


Een van mijn waarden voor 2023 was avontuur en man wat heb ik dat beleefd: 8 keer ben ik weggeweest! Wat reken ik mij rijk: Sevilla; Texel; Portugal; Rösrath; Schiermonnikoog; Berlijn; Canada en Vlieland. Grote en kleine avonturen, samen met anderen en alleen met mijzelf.

Nu, vergelijk jezelf dus niet met mij (of avontuur moet ook een waarde voor jou zijn😉).
Krijg je waarden scherp, zet je intenties uit en MOVE, take action!

Vind je het nog steeds lastig, do not worry!
I’ve got your back: nog eens herhaald vanwege de enorme waarde => Intention – Devotion into Motion workshop!
Voor als je dit jaar echt impact wilt creëren voor jezelf en vooral wilt doen wat voor jou goed is en joy brengt!

Voor nu alvast een aantal tips!
Om echt afgestemd te zijn en te blijven, zijn er een aantal stappen belangrijk in een tijd waarin er veel ruimte is voor afleiding en ruis:

1. Zorg dat je de focus houdt op jezelf, weet welke waarden belangrijk voor je zijn en maak je zelf verantwoordelijk voor je gedrag en acties (stel bijvoorbeeld de “ben ik…-vragen” uit de voorgaande post aan jezelf).
2.  Sta stil bij waar je buiten je comfort zone bewogen hebt en de successen die je behaalt hebt en vier die met jezelf! Online jouw successen delen? Check je intentie, waarom wil je dit doen? Onze eigenwaarde en hoe we ons voelen over onszelf krijgt een enorme boost en groei wanneer we het écht voor onszelf doen. Wel online delen en niet zelf gevoeld hebben = quickfix. Daarnaast blijkt in  de praktijk 1 ding super belangrijk om succes te behalen: stil staan bij wat je anders doet en uitwerken waar je trots op bent!
3. Focus op self-discovery en Joy: stel jezelf vragen. Vragen zijn ontzettend impactvol door de inzichten die je haalt uit je eigen antwoorden. Stem daarnaast af op Joy, wat brengt jou de meeste joy en hoeveel aandacht en tijd gaat daarnaar uit? (terug naar stap 1: maak jezelf verantwoordelijk!)