Verbinding

Show your true colours!

Mei 2023, je ziet op de foto de rok die ik 18 jaar geleden voor het eerst droeg tijdens het gala. Ik weet nog hoe ik door een tijdschrift bladerde en pure joy voelde toen ik deze rok zag. In alles voelde ik: “dit wordt ‘m!” Verliefd op de kleuren en de beweging, ging ik er zelfs voor naar Utrecht.

Nu was dit nog niet zo moeilijk: mijn gevoel voelen en ernaar handelen. De uitdaging kwam pas op het moment dat ik mezelf mocht laten zien op het gala in deze rok.
Want ja, ik wist zelf ook wel dat dit niet de kleuren en vormen van die tijd voor het gala waren.

Het kwam dus aan op: mezelf laten zien, dichtbij mezelf blijven en ‘to show my true colours’, ook wanneer dit niet in het plaatje past.
Dit voelt als “braving” voor mij.

Deze rok spiegelt wat ik vanaf jongs af aan deed en wat kwam en komt met een prijs in contrasten.

Je herkent het vast wel:

  • Waar je het anders doet dan anderen
  • Waar je je gevoel volgt
  • Je eigen weg kiest

De prijs die je mag betalen?
Eerst mogelijk gevoelens als eenzaamheid of alleen staan ervaren.

De prijs die je mag ontvangen?
Jezelf voelen, jezelf zijn, dichtbij jezelf blijven. Jouw leven leven, vormgeven en beleven op jouw manier.

Je gevoel volgen, ernaar handelen én jezelf daarin laten zien zoals je bent, het leest zo easy. Deze laatste stapt vraagt van mij om telkens weer “Brave” te zijn.

Of het nu gaat om wat ik draag; welke vriendschappen ik deel; de keuzes die ik maak voor mijn bedrijf; de grenzen die ik stel en opvolg; hoe eerlijk ik durf te zijn naar mezelf en anderen…

Telkens zie ik dat ik een keuze heb om een stap te zetten die me weghaalt van mezelf óf een stap te zetten die me dichter naar mijzelf brengt.

Welke stap zet jij vandaag?

Be Brave
Show your true colors!