Verbinding

Bij jou kan ik echt mezelf zijn

Ik voel het direct, in mijn hart!

Zoals ik wel vaker doe om even contact te maken met de mensen uit mijn sessies, loop ik ’s ochtends de groep op. De jongen tegenover mij maakt direct een opmerking over zijn groepsgenoot die volgens hem direct kwetsbaarder wordt/ zich uit, wanneer ik in zijn bijzijn ben.

Wanneer ik de focus op deze jongen zelf richt en vraag of hij dat ook herkent, bevestigt hij dit en spreekt hij vervolgens vanuit zijn eigen herkenning: “Bij jou voel ik een bepaalde veiligheid, ik mag mezelf zijn met alles wat daarbij hoort, al mijn eigenaardigheden; afweermechanismen; al mijn tics…het wordt geaccepteerd.”

Hij raakt me enorm, direct in mijn hart. Tegelijkertijd voel ik verdriet en vreugde. 
In een fractie van een seconde ‘weet’ ik: en dit is waarom ik doe wat ik doe!

Er komen veel mensen bij mij met hetzelfde onderliggende probleem: het gevoel niet te voldoen, niet goed genoeg te zijn en niet wetende hoe ze van zichzelf kunnen houden.

Dankbaar ben ik dat ze een spiegel voor mag houden en ze mag laten zien wat er allemaal ‘aan de binnenkant zit’. Dat ik ze mee mag nemen in het daadwerkelijk ontmoeten en omarmen van zichzelf en kan laten zien op welke manier ze alle oude pijnen; aangeleerde bullsh*t en (eigen) gecreëerde mindfucks achter zich kunnen laten. 

Deze jongen die mijn hart raakt, vertelt wat ik van velen hoor die naar mijn sessies komen: als ik bij jou binnen kom voel ik spanning; voel ik me ongemakkelijk; voel ik me kwetsbaar; naakt; geraakt…

Wanneer ik dan doorvraag, blijkt dat dit komt doordat ik een spiegel voor ze ben en ze in contact breng met zichzelf en hun emoties en oude pijnen. Alles wat ze in eerste instantie liever niet voelen en zichzelf ook sterk aangeleerd hebben dit uit de weg te gaan door verschillende afleiding-/afweermechanismen.

Dit proces aangaan en echt doormaken is niet gemakkelijk, maar zoals ik altijd zeg -vanuit eigen ervaring- The only way is through! Er is geen quickfix voor!

Een van de belangrijkste stappen in mijn sessies zijn: verantwoordelijkheid nemen, op zijn Engels: ownen. Zolang je dit niet daadwerkelijk doet, verandert er niets! Het is een van de redenen waarom mensen patronen niet kunnen doorbreken, niet kunnen veranderen op het gewenste gebied en maar in cirkels rond blijven gaan.

“Doe jij dit nu thuis ook allemaal?” Ik merk dat ik glimlach. Dezelfde jongen zie ik later die dag ook weer en hij vraagt of ik datgene wat ik hen allemaal leer, ook zelf toe pas.

Ow yes! Practise what you preach is wat ik heel hoog in het vaandel heb staan. 

Ik kan niet van de ander vragen kwetsbaar te zijn; emoties te doorvoelen en te uiten en bewustzijn en zelfreflectie te vergroten en dit zelf vervolgens niet doen.

Doordat ik dit motto naleef en iedere dag onder andere oefen in bewust zijn, betekent dit ook dat ik dagelijkse bezig ben met oude patronen, valkuilen en ook zie waar ik kan groeien als ik er een ACTIE tegenover zet.

Ownen herken ik de laatste tijd als iets wat nog lastig voor me is als het gaat om alle complimenten binnen te laten komen over wat ik doe en wat dit voor anderen betekent.

Om deze reden ‘werk’ ik hier zelf mee en deel ik een aantal van deze mooie woorden met ‘de wereld’. Niet alleen voor mij om ze te ownen, maar ook omdat ik iedereen deze ervaringen gun. 

Ervaring vanuit de sessies

“Confronterend op een warme en vertrouwde manier. In de sessies voelde ik mij naakt, blootgesteld. Ik voelde mij kwetsbaar en gezien. Ik mocht er zijn met alles wat daarbij hoort, ook mijn tics. De sessies voelden veilig voor mij!”

Collega (Psycholoog)

“Je helpt mensen hun angst aan de kant te zetten en je neemt ze mee in jouw vibe, in jouw kwetsbaarheid, in jouw echtheid.

Je geeft mensen het vertrouwen, de veiligheid, de mogelijkheid en de kans om hun eigen levensweg naar gevoel en naar de echte intentie van het leven te brengen. 

Ook al is iemand er niet klaar voor, ook al is de angst bij de ander te groot, het masker te stevig, jij maakt het draaglijk, verdraagbaar en tastbaar. 

Stap voor stap neem je mensen mee en kan een en ander aangeraakt worden. 

Jij kan verbinding maken, connectie maken op een bijzonder level en weet mensen in je diepste lagen mee te nemen in een proces. 

Jij raakt mij, jij maakt mij kwetsbaar en krachtig tegelijkertijd.”

Wauw … Telkens wanneer ik deze woorden lees.

Dit gun ik jou ook! Stop even met denken en stap in de ACTIE.

Wil je ook ervaren wat ik doe? Binnenkort geef ik een mini workshop!!

Wil je erbij zijn?  PM me!