Verbinding

Er écht bij horen, bij jezelf horen?!

Het afgelopen weekend was ik een aantal dagen aan zee en man wat was dat heerlijk én een uitdaging tegelijkertijd! Om het kort en krachtig te houden -want anders kan ik hier serieus een hoofdstuk schrijven- kwam ik uit bij oude stukken die ik al even niet meer gevoeld had. Oude herinneringen; oude overtuigingen; oude gevoelens.

Zelf mocht ik opnieuw stilstaan bij mijn gevoelens en deze doorvoelen, want dit is waar ik in geloof! Niet makkelijk, hard werken en je moet het ervoor over hebben om dit te doen voor jezelf! In mijn sessies ga ik in op deze stukken en leef ik dit zelf  na: I practise what I preach!

Al heel wat jaren geleden besloot ik dat ik het waard ben om er ‘dit werk’ voor te doen. Deze beslissing, toen nog vooral onbewust, zorgde tevens ook voor een enorme eenzaamheid in mijn leven.

Voor mij betekende dit namelijk ook dat ik moest durven om mijn kwetsbaarheid te voelen, te tonen en daarmee ook voor mezelf te kiezen en bij mijzelf te horen.
Opnieuw hard werken en een uitdaging omdat eenzaamheid en alleen staan, al thema’s waren in mijn leven, wat hierdoor alleen maar sterker werd.

Het begon met mijn pijn, mijn gevoel van er niet bij horen, mijn gevoel van niet om kunnen gaan met mijn gevoelens en gevoeligheid wat zich langzaam maar zeker vormde  tot: het leren omgaan met mijn gevoelens; het durven tonen van mijn kwetsbaarheid en de moed hebben om alleen te staan. Ik leerde hoe ik bij mezelf kon horen. Ik leerde mijzelf zien, mijzelf voelen en hoe ik mijzelf kon zijn.

Aan zee kwam er veel bij elkaar. Ik mocht vooral de oude pijn van vroeger voelen, die weer werd aangeraakt door onder andere het mooie werk wat ik nu mag doen én mijn passion projects.

Dagelijks zie ik mensen struggelen met waar ik zelf zo lang mee geworsteld heb. Het maakt niet uit met welk probleem iemand bij mij komt, het komt in de kern allemaal op hetzelfde neer: leren voelen en leren bij jezelf te horen. Bewust zijn én voelen zijn de allerbelangrijkste onderdelen hierbij. Steeds meer lees ik over dat mensen inzien hoe belangrijk dit is, voelen en je gevoelens er laten zijn.

Echter weet ik dat het niet zo makkelijk is. Een veel gehoorde uitspraak binnen mijn sessies is: “daar was ik me niet bewust van!”
De allereerste stap binnen mijn sessies en groepstrajecten is het vergroten van bewust zijn én stap voor stap gaan zien wat je allemaal doet om niet te voelen! Sta maar eens stil bij wat jij doet als je verdriet voelt, je verdriet geuit wil worden…zet je dan je adem vast? Begin je ergens anders over te praten? Zoek je afleiding door op dat moment door te gaan? Schiet je in je hoofd en overdenk je alles?

Er zijn zoveel mechanismen die wij mensen eigen hebben gemaakt om niet te voelen. Het is nodig om je hier eerst bewust van te worden, om vervolgens te kunnen komen tot het voelen van deze emoties en je uiteindelijk ook beter te voelen! Want dit is hoe het werkt. Je kunt niet zeggen: “doe mij alleen de positieve emoties, de rest stop ik weg”. Want later komt het zoveel harder terug! Geestelijk en/of lichamelijk!

Hoe dan? Hoe ga ik hier mee om vragen mensen mij vaak? “Het is me niet geleerd om te gaan met mijn emoties”.

Ook om deze reden schreef ik het programma: It’s your life now, live it! In het Small Group Traject nodigde ik de mensen uit zichzelf voor te stellen en deed ik dit zelf ook. Ik deelde met hen waarom ik dit programma ontwikkeld en geschreven heb. ‘Werk’ geschreven vanuit mijn hart, vanuit persoonlijke ervaring gecombineerd met wat ik de afgelopen jaren binnen mijn praktijk zag.

Als je leert om eerst een relatie met jezelf te hebben, als je leert om goed te voelen, voor je emoties te zorgen als je leert er te kunnen zijn voor jezelf; als je leert te voelen en daardoor echt weet wat je wel en niet wilt in dit leven….

BEHOLD … dan wordt het leven niet alleen écht leuk, MAGIC will happen!

En de afgelopen weken mag ik genieten van de magic die via mijn klanten naar voren komt:

Het zijn cadeautjes! Eerlijk waar.

  • De deelnemer binnen het bedrijf waar ik communicatietraining geef en zij na vier sessies als zegt: “Mensen zeggen dat ik veranderd ben…Ik voel dat ik meer mezelf ben nu.
  • Mensen die ik 1 op 1 begeleidt en hun werkelijk prachtige stappen delen, ‘het werk’ wat ze doen voor zichzelf, en waardoor ze zoveel meer liefde, geluk, en het gevoel van leven mogen ervaren!
  • “Ik wist niet dat ik me zo kon voelen” zei een jonge vrouw deze week nog tegen mij!
  • Hoeveel mensen de deur uit gaan en de gesproken woorden telkens dezelfde kern vormen: ik voel me meer mezelf nu!

Voel jij dat deze woorden je raken, dat je lichaam en je gevoelens je iets vertellen op dit moment?

Take Action!

Alleen jij bepaalt of je het waard bent om deze stap te zetten!

Alleen de komende week is het nog mogelijk om deel te nemen aan mijn unieke groepstraject voor de huidige introductieprijs!

Jij bepaalt hoe belangrijk je jezelf vindt! Ben jij klaar voor the next level in thuiskomen bij jezelf en jouw leven écht gaan leven?

Stuur me een privé bericht bij interesse!

Mijn passion projects; waarom ik doe wat ik doe; wie ik ben…ik deel het de komende tijd met jullie!